English Heritage Gardens Ltd.
Garden design by artists, not computers  

A Garden Revisited

It is always an honour to revisit a garden beyond its original design and construction. A great deal of a garden's initial realisation is made in the mud with hard physical work. So seeing a garden a couple of years later when the plants have softened all of those hard edges is very rewarding. The design brief for this new build was to help this one level house sit more comfortably in its sloping garden. One end of the house dug into the bank whilst the other end stuck out like a sore thumb. With careful sculpting we created new levels and space for the owners. Generous herbaceous borders on banked ground replace the need for ugly retaining walls. Natural local quarry stone has been used to create steps between the garden rooms. Block planting of herbaceous perennials creates a bold statement.